Pages

duminică, 23 ianuarie 2011

Emuleaza-mi asta!

Un emulator de consola de jocuri este un program care permite computerulul, sau altei console, sa emuleze comportamentul altei consolei pentru jocuri. Emulatoarele sunt cel mai des utilizate pentru a rula jocuri vechi pe computerele personale, adica cu emulatorul potriviti poti rula pe PC un joc pentru MS DOS. Emulatoarele sunt si niste unelte foarte bune bune in creerea, modificarea jocurilor pentru consolele vechi. Momentan nu exista emulatoare pentru marile console, PS3, XBOX 360. Peste cativa ani vor aparea sigur, dar eu zic ca mai bine iti cumperi una dintre ele ca se merita!
_________________________________________________________________

Am spus in postul anterior ca voi explica si emularea jocurile de Nintendo 64. E simplu: se downloadeaza jocul dorit (ROM - ul), iar apoi emulatorul. In cazul N64 - ului emularea nu este o problema, este o consola veche, lansata in 1996, asa ca emulatoare sunt destule: Mupen64, Nemu64, 1964, etc., si mai sunt. Dar cel mai bun e Project 64. Poti sa-l downloadezi de aici. Cerintele de sistem sunt:

  • Pentium III 600 Mhz or better
  • 128 Mb. RAM or more
  • Fast video card with 16 Mb. Video RAM or more
  • Windows 95/98/Me...
  • DirectX 6.0 (latest version of DirectX recommended)
Instalarea e usoara nu o sa-ti dea batai de cap. Acum ca avem cu ce rula, ne trebuie jocul. Jocurile pot fi downloadate de aici.
Dezarhivezi jocul, pornesti emulatorul, File --> Open Rom, selectezi jocul si atat. Enjoy!
Downloadeaza emulatorul Project64 de pe http://www.pj64-emu.com/downloads/func-startdown/34/

Downloadeaza jocuri pentru N64 de pe http://nintendo64.no.comunidades.net/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Tags